Skip to content

Muhu väina regatt 2023

Üle väga pikkade aastate külastas sellel aastal Muhu Väina regatt taaskord ka Kuressaare Jahisadamat. Oleme siiralt õnnelikud, et saime olla võõrustaja sadam ja loodame, et see saab traditsiooniks. 

Muhu väina regatt on Eesti vanim purjeregatt, mida peetakse alates 1958.aastast.

Sellel aastal osales 96 võistlusjahti ja kaheksa matkagrupi liiget Eestist, Lätist ja Soomest.

Saaremaa Merispordi Seltsi esindasid seitse alust – Folkboot Castro, ORCII klassis Cassandra (EST 266), Evelyn III, Katarina Jee, Cassandra (EST 166), ORCIII klassis Pinta ja Liliann.

Esimesed purjetajad jõudsid Kuressaarde 11.juuli varahommikul, kella 2.30 ajal ja viimased sildusid hommikul kella 8:30 ajal. Oli pikk sõit tuulevaikuses. Sadam võttis kõik kenasti vastu, pakkus suppi ja sauna. 

Sadamas oli tõeline purjetajate tantsu- ja laulupidu. Siginat ja saginat, melu ja elu, varahommikust hilisööni välja. See oli ilmeline.

Purjetajatele ja linnarahvale esines Ilusa päikeseloojangu taustal võrratu INES ja bänd.

Regati vältel oli ilm väga varieeruv. Oli korralikku tuult, istuti tuulevaikuses tunde ja tunde, saadi suvist vihmasabinat, nähti äikest ja nauditi ka ideaalseid purjetamisolusid.

Regatt kestis seitse päeva alguse sai 8.juulil Pärnus, edasi suunduti pikemale etapile Pärnu – Kuressaare. Kuressaarest suunduti edasi Kõigustesse ja regatt lõppes 15.juulil Kärdlas, kus riputati kaela medalid ja anti üle võidukarikad.

Saaremaa Merispordi Seltsi purjetajad sõitsid välja mega head tulemused. Pea kõikidel meie alustel oli põhjust vähemalt korra poodiumile astuda. Võideti nii etapivõite kui ka viidi koju üldvõidud.

ORC II klassis purjetas ennast kolmandale kohale EVELYN III. Kapten Keith Luur. Meeskonnaliikmed Marko Saarlaid, Koit Leemet, Kristen Pugi, Georg Paomees, Karl Lember, Eke Ao Nettan

Pärnu lühirada – 3.koht
Pärnu – Kuressaare – 14.koht
Kuressaare – Kõiguste – 8.koht
Kõiguste ring – 7.koht
Kõiguste – Kärdla – 3.koht
Kärdla ring – 1.koht

ORC II klassis 6.koha saavutas CASSANDRA (EST 266), kapten Ott Hakkaja. Meeskonna liikmed Hendrik Hindrov, Alar Volmer, Hendrik Holtsmann, Kristi Vihermäe, Peeter Kaju, Andrus Lehes, Martin Vesberg.

Pärnu lühirada – 9.koht
Pärnu – Kuressaare – 1.koht
Kuressaare – Kõiguste – 11.koht
Kõiguste ring – 4.koht
Kõiguste – Kärdla – 4.koht
Kärdla ring – 8.koht

ORC II klassis 8.koha sai KATARINA JEE meeskond, kapten Mart Tamm. Meerkonna liikmed Priit Riim, Tanel Tamm, Madis Tamm, Tanel Peeters, Alari Akermann ja Priit Pannas.

Pärnu lühirada – 5.koht
Pärnu – Kuressaare – 11.koht
Kuressaare – Kõiguste – 7.koht
Kõiguste ring – 11.koht
Kõiguste – Kärdla – 1.koht
Kärdla ring – 10.koht

ORC II klassis 11.koha sai CASSANDRA (EST 266) meeskond, kapten Jaanis Prii. Meeskonna liikmed Mihkel Kõrgessaar, Margus Melsas, Martin-rasmus Melsas, Kevin Kanarbik, Juhan Idnurm ja Karl Adrer.

Pärnu lühirada – 20.koht
Pärnu – Kuressaare – 21.koht
Kuressaare – Kõiguste – 13.koht
Kõiguste ring – 20.koht
Kõiguste – Kärdla – 23.koht
Kärdla ring – 20.koht

ORC III klassis 2. kohale purjetas ennast PINTA meeskonna, kapten Guido Grass. Meeskonna liikmed Egon Elsten, Mati Hool, Allan Niils, Jüri Aigro ja Peeter Roose.

Pärnu lühirada – 2.koht
Pärnu – Kuressaare – 1.koht
Kuressaare – Kõiguste – 20.koht (DSQ, meeskonna kaal ei vastanud)
Kõiguste ring – 5.koht
Kõiguste – Kärdla – 1.koht
Kärdla ring – 3.koht

ORC III klassis 3.kohale purjetas ennast LILIANN meeskond, kapten Margus Beljakov. Meeskonna liikmed Kristjan Männa, Kutt Kommel, Tõnis Matt, Jan Raudsepp ja Toivo Matt.

Pärnu lühirada – 4.koht
Pärnu – Kuressaare – 2.koht
Kuressaare – Kõiguste – 3.koht 
Kõiguste ring – 6.koht
Kõiguste – Kärdla – 5.koht
Kärdla ring – 5.koht

Folkbootide klassis saavutas CASTRO 7.koha. Kapten Ott Kolk. Meeskonna liikmed Taavi Välisson ja Kaarel Trei.

Pärnu lühirada – 6.koht
Pärnu – Kuressaare – 6.koht
Kuressaare – Kõiguste – 6.koht 
Kõiguste ring – 6.koht
Kõiguste – Kärdla – DNC
Kärdla ring – DNC

Kõik sooritasid väga head tulemused ja usun, et selle aastase Muhu Väina regatiga jäid kõik rahule.

Saaremaa Merispordi Seltsi liikmeid sõidab ka teiste jahtide meeskondades, kes sõitsid häid tulemusi regati vältel. Nagu näiteks Sugar, Jazz, Shadow…

PALJU ÕNNE TEILE!

Omalt poolt täname kõiki, kes aitasid meil korraldada Muhu Väina Kuressaares ja samuti suured tänud Saarte Liinid/Roomassaare sadam, et võtsite vastu need alused, mis süvise tõttu meie juurde ei mahtunud. Taaskord suurepärane koostöö 🙂

Kõik tulemused on leitavad Manage2Sail lehelt ja kõik pildid on vaadatavad Muhu väina facebook lehelt

Foto: Janis Spurdzins, Muhu väina regatt

Toetaja: